Programul Cervical 7

Gratuit

Tags

Detalii despre program

Durerile cervicale reprezintă a 4-a cea mai des întâlnită cauză de handicap temporar. Anual, peste 30% dintre adulți se confruntă cu cel puțin o criză de durere cervicală.

Este enorm! Parcă zona noastră cervicală a fost concepută în așa fel încât să ne pună probleme.

Programul cervical 7 te va ajuta să îți reduci durerile cervicale în numai 7 zile.

Acesta reprezintă un prim pas pentru întreținerea sănătății coloanei vertebrale cervicale.

Programul este structurat în 7 ședințe de kinetoterapie, având o dificultate progresivă, pentru a putea să te adaptezi dificultății.

Ce vei învăța

O serie de exerciții foarte simple și practice  de kinetoterapie pentru tratamentul durerilor cervicale cu care te confrunți. 

Cum să începi să ai grijă de coloana ta cervicală

Programul de lucru

12 Ședințe

Programul Cervical 7

Ședința 100:13:36
Ședința 200:14:14
Ședința 300:11:44
Ședința 400:07:31
Ședința 500:08:01
Ședința 600:18:38
Ședința 700:19:39
Felicitări!00:00:00

Conținut Bonus

Precauții și contraindicații

Există, din păcate, anumite cazuistici prezente la nivelul coloanei vertebrale cervicale în care programul Cervical 7 este contraindicat, deoarece poate agrava situația în care te regăsești.

Vorbim aici în special despre protuzii discale posterioare foarte avansate, în care mișcarea de flexie-extensie a zonei cervicale este imposibilă. 

De asemenea, modul în care exercițiile sunt implementate joacă un rol absolut crucial în efectele pe care acestea le pot avea asupra coloanei vertebrale cervicale. Ideal, ne dorim o execuție lentă și controlată a mișcărilor, deoarece doar în acest mod putem să evităm acele exerciții pe care corpurile noastre, pur și simplu le refuză.

Este foarte important ca atunci când efectuezi exerciții fizice, indiferent că vorbim de exerciții de kinetoterapie sau fitness, să ai o abordare responsabilă asupra întregului proces. Tu simți ce se întâmplă cu corpul tău și ești cea mai în măsură persoană să conștientizezi ce se întâmplă la nivelul coloanei tale vertebrale.

Eu, în calitate de terapeut, pot doar să observ mimica și gesturile unui pacient și apoi să îl îndrum. Nu pot simți ce simte pacientul, motiv pentru care pun foarte mare accent pe responsabilitatea în primul rând a pacientului în procesul de recuperare.

Un reper după care te poți ghida cu ușurință este durerea. Indiferent de problema cu care te confrunți, apariția durerii în cadrul unei ședințe de kinetoterapie reprezintă un semnal de alarmă uriaș în vederea efectuării oricărui exercițiu.

Prin urmare, dacă începi să efectuezi programul Cervical 7 de unul singur, este extrem de important să ai răbdare și atenție față de corpul tău și să efectuezi progresiv exercițiile, iar dacă întâlnești poziții care te deranjează, este absolut recomandat să le eviți. Obiectivul tău este să reduci durerea din zona cervicală, nu să o agravezi.